Īn afara complicatiilor generale, comune oricarei interventii chirurgicale (reactii alergice, hemoragia, hematomul, infectia, necroza de parti moi), la lifting facial pot apare unele complicatii specifice acestui gen de operatii.
Postoperator pot apare tumefieri, echimoze si sensibilitate la palpare dar acestea vor fi combatute prin medicatia prescrisa de noi. Dupa īndepartarea firelor de sutura puteti aplica machiajul dvs. obisnuit.
Cicatricile de la nivelul inciziilor vor fi putin vizibile datorita pozitionarii acestora, iar cu timpul vor deveni practic nedetectabile.
Este posibil sa aveti o senzatie de tensiune la nivelul fetei, care va fi īnsa temporara. Īn cazuri rare, senzatia de amortire a urechii poate deveni permanenta. De asemenea, aceasta senzatie se poate instala la nivelul obrajilor pentru o perioada de 6-12 luni, dar īn final va dispare.
Īn literatura de specialitate au fost citate cazuri de lezare a nervului facial, cu instalarea parezei faciale, dar acestea sunt extrem de rare.
La barbati poate apare o usoara modificare la nivelul liniei parului sau a modului de crestere a barbii, lucruri ce vor fi discutate īn prealabil cu chirurgul. De asemenea, la nivelul liniilor de incizie, se poate instala caderea parului. Eventualele sāngerari subcutanate vor fi tratate adecvat astfel īncāt ele nu vor afecta negativ rezultatul final.
Trebuie sa stiti ca liftingul chirurgical nu poate īnlatura toate ridurile si liniile fine si de aceea este frecvent asociat cu alte doua proceduri – cu adipoliftingul sau cu liftingul chimic sau cu laser.
ln concluzie, cunoscānd riscurile, interventia chirurgicala īn sine nu este atāt de dramatica si nu pune īn pericol viata sau sanatatea pacientului. Ridectomia este o interventie chirurgicala extrem de eficienta, cu rezultate foarte bune, de care au beneficiat mii de pacienti, atāt barbati cāt si femei. De aceea nu este surprinzator faptul ca lifting facial este una din cele mai solicitate operatii estetice.