Trandafirii sunt flori populare și clasice, cunoscute pentru frumusețea și grația lor. Deși adesea considerate ca necesită o întreținere ridicată, cu îngrijirea adecvată pot fi ușor de întreținut. Dacă doriți să vă păstrați trandafirii sănătoși și frumoși fără a utiliza substanțe chimice dure, există câțiva pași simpli pe care îi puteți lua. Iată câteva modalități de a fertiliza trandafirii fără substanțe chimice:

  1. Folosiți compost sau gunoi de grajd bine putrezit. Întindeți un strat subțire de compost sau gunoi de grajd în jurul bazei fiecărui tufe de trandafiri. Asigurați-vă că o greblați, astfel încât să nu ardă rădăcinile.
  2. Aplicați mulci. Mulcirea ajută la reținerea umidității și împiedică buruienile să concureze cu trandafirii tăi pentru nutrienți. Aplicați un strat de 2-3 inci de mulci organic, cum ar fi frunze mărunțite, în jurul bazei fiecărui tufiș.
  3. Folosiți un îngrășământ organic. Există multe tipuri de îngrășăminte organice disponibile, cum ar fi făina de oase, emulsie de pește sau făină de alge. Urmați instrucțiunile de pe ambalaj pentru cele mai bune rezultate.

Fertilizează-ți trandafirii cu coji de banană

Dacă vă plac trandafirii, dar doriți să evitați substanțele chimice, luați în considerare utilizarea cojilor de banane ca îngrășământ. Este o modalitate ușoară și ieftină de a oferi trandafirilor tăi nutrienții de care au nevoie pentru a se dezvolta.

O idee bună ar fi atunci când cand se planteaza trandafirii fara radacina să aruncați o coajă de banană în gaură înainte de a adăuga tufa de trandafiri.

Pe măsură ce cojile se descompun, ele vor elibera potasiu, fosfor și magneziu – toți nutrienții cheie pentru trandafiri sănătoși.

Fă acest lucru o dată pe lună și vei observa o diferență în sănătatea și vigoarea plantelor tale. Trandafirii tăi îți vor mulțumi că mergi pe traseul natural!

Fertilizează trandafirii cu zaț de cafea

Când vine vorba de trandafiri, majoritatea oamenilor se gândesc la substanțele chimice scumpe cumpărate din magazin ca singura modalitate de a-i menține sănătoși și înfloriți. Cu toate acestea, există o serie de moduri de a fertiliza trandafirii fără a recurge la substanțe chimice dure. O metodă simplă și eficientă este utilizarea zațului de cafea.

Nu puneți zațul de cafea direct în sol, amestecați aproximativ o ceașcă de zaț de cafea cu 4 litri de apă și udați-vă trandafirii cu amestecul.

Limacșii și melcii urăsc zațul de cafea pentru că este toxic pentru acești dăunători, așa că se asigură că îl evită.

Cojile de ouă sunt un îngrășământ bun pentru trandafiri

Cojile de ouă sunt un îngrășământ excelent pentru trandafiri. Sunt bogate în calciu și alte minerale de care trandafirii au nevoie pentru a rămâne sănătoși și a se dezvolta. Cojile de ouă ajută, de asemenea, la aerarea solului și la îmbunătățirea drenajului.

Pentru a folosi cojile de ouă ca îngrășământ, pur și simplu zdrobiți-le și presărați-le în jurul bazei tufei de trandafiri. Pentru cele mai bune rezultate, faceți acest lucru o dată pe lună. De asemenea, puteți adăuga coji de ouă la grămada de compost.

Sfaturi de avut în vedere atunci când fertilizați trandafiri:

Când vine vorba de fertilizarea trandafirilor, există câteva lucruri de care trebuie să ții cont. În primul rând, trandafirii sunt hrănitori grei și au nevoie de mulți nutrienți pentru a se dezvolta. Aceasta înseamnă că va trebui să le fertilizați în mod regulat – cel puțin o dată pe lună în timpul sezonului de vegetație. În al doilea rând, trandafirii sunt susceptibili la putregaiul rădăcinilor, așa că este important să vă asigurați că solul este bine drenat. În cele din urmă, atunci când utilizați îngrășăminte chimice, asigurați-vă că urmați cu atenție instrucțiunile – prea mult îngrășământ vă poate deteriora de fapt trandafirii.

După ce ați citit sfaturile din articol, se pare că trandafirii pot fi la fel de frumoși și fără utilizarea de substanțe chimice dure. Urmând câteva sfaturi simple, puteți avea o grădină superbă de trandafiri, cu plante care sunt sănătoase și înfloritoare.