Viața alături de un animal de companie este unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem avea. Pe lângă lucrurile frumoase aduse de un animăluț, avem și o serie de responsabilități, unele pe care trebuie să ni le asumăm în totalitate. Printre acestea se numără vizitele la veterinar pentru consultul și vaccinul anual, curățarea în urma animalului, dar și grija ca prietenul necuvântător să aibă o dietă corespunzătoare.

Când vine vorba de dietă, lucrurile se complică, deoarece fiecare rasă de câine cere diverse moduri de hrană din cauza taliei și a numărului de kilograme. Lucrul care se respectă, însă, este faptul că hrana este aceeași, noi doar trebuind să o distribuim corespunzător: rația de hrană uscată, o conservă câine și recompense sau treat-uri fie cumpărate, fie din ceea ce mâncăm noi. Iată cum alegi cea mai buna conserva caine si cum echilibrezi dieta animăluțului tău.

 

Cum punem un echilibru între hrana uscată și cea umedă?

În general, echilibrul se face ca la carte, însemnând că prioritatea o are hrana uscată. Hrana uscată pentru câini a fost realizată astfel încât să ofere fiecărui animal vitaminele de care are nevoie, conținând necesarul de proteine. Desigur, pe lângă acest tip de hrană mai trebuie să venim din când în când și cu câte o conservă câine. Rolul acesteia este de a oferi diversitate dietei animalului și satisfacția mâncării.

Dacă vrem să vorbim de cantități, aici discuția poate fi una foarte scurtă sau una foarte lungă. Cantitatea de hrană necesară unui animal este dictată de talia rasei, dar și de numărul de kilograme al animalului. Astfel, desigur, un animal mare va avea nevoie de mult mai multă mâncare decât rasele de foarte mici dimensiuni. Detalii despre cantități vă poate oferi fie medicul veterinar, fie puteți găsi informații pe ambalajele produselor achiziționate, totul fiind strâns legat de numărul de kilograme.

 

Cum ne dăm seama dacă trebuie să facem o schimbare în dieta animalului?

Nu este un secret faptul că dacă un animal mănâncă aceeași conservă câine zi de zi, la un moment dat se plictisește, iar apetitul pentru mâncare poate să scadă. Pentru a evita astfel de situații și pentru a nu trebui să readucem pofta de mâncare câinelui, putem să ne asigurăm ca acesta are mereu parte de diversitate. Cum putem face acest lucru? Prin alegerea unei game variate de conserve.

Astăzi, conservele pentru animale combină numeroase ingrediente și gusturi, motiv pentru care nu putem rămâne niciodată fără opțiuni de alegere. Cel mai bine este să trecem din când în când de la conservele simple cu carne, la amestecuri de ingrediente care să aibă și câte un ingredient surpriză, cum ar fi legumele sau fructele.

 

Ce magazine oferă o gamă variată de produse pentru animale?

Unul dintre magazinele în care cu siguranță veți găsi cele necesare animalului vostru poartă numele de Nova Food. Acesta este un petshop online ce se poate găsi pe: novafood.ro. Pe acest site veți găsi o mare diversitate de produse pentru animale, de la hrana umedă și uscată pentru câini pe care am amintit-o, până la numeroase sortimente de hrană umedă pisici: https://www.novafood.ro/hrana-umeda-pisici/  opțiuni de hrană pentru păsări sau chiar accesorii. Dacă găsiți cele necesare, tot ceea ce trebuie să faceți este să plasați o comandă care va ajunge în cel mai scurt timp la ușa voastră.

 

Date de contact:

Telefon: 0724239215

E-mail: office@novafood.ro

Adresa: Str. Baciului nr. 4 bl. 9 sc. 3 ap. 99, sector 5, București, România