În economia actuală, oamenii sunt cu totul despre economisirea banilor, mai ales pe termen lung. Corpurile de iluminat sunt un loc minunat de a începe atunci când căutați zone ale casei în care să economisiți bani. În afară de prețul inițial de achiziție al unui corp de iluminat, costă bani să furnizați energie electrică pentru a funcționa acele corpuri de iluminat de-a lungul vieții. Din fericire, există o serie de moduri de a economisi bani, mai ales dacă optați pentru corpuri de iluminat LED în locul corpurilor tradiționale.

Despre corpuri de iluminat cu LED

LED-urile, sau diodele emițătoare de lumină, pot fi folosite pentru a înlocui becurile cu incandescență tradiționale într-o varietate de corpuri de iluminat: lumini de sub dulap, lămpi, corpuri de tavan și așa mai departe. Aceste lumini pot produce la fel de multă lumină ca un bec standard, dar necesită o fracțiune din electricitate pentru a funcționa; economisind astfel o mulțime de bani pentru tine.

Cum luminile LED economisesc bani

Există mai multe moduri prin care corpurile de iluminat cu LED vă pot economisi bani. După cum sa menționat mai devreme, corpurile LED necesită mai puțină energie electrică decât corpurile care folosesc becuri tradiționale cu incandescență. Aceasta înseamnă că pe durata de viață a becului, veți plăti o fracțiune din costul de funcționare a becului LED în comparație cu un bec incandescent.

În al doilea rând, deși becurile cu LED-uri costă mai mult în avans, durează mult mai mult. S-ar putea să sfârșești prin a schimba un bec incandescent de trei până la patru ori înainte de a trebui să schimbi un bec incandescent pentru prima dată. Asta înseamnă că, deși costă mai mult în avans, se vor uniformiza în timp datorită duratei de viață mai lungi.

De fapt, becul mediu cu incandescență durează doar aproximativ 1.200 de ore. Becul mediu CFL (fluorescent compact) durează puțin mai mult la 8.000 de ore. Între timp, durata medie de viață a unui bec LED este de 50.000 de ore. Asta înseamnă că dacă ar fi să rulezi corpuri de iluminat cu becuri LED timp de 8 ore pe zi, în fiecare zi, 365 de zile pe an, nu ar fi nevoie să fie înlocuite mai mult de 15 ani. În comparație, veți avea nevoie de două becuri incandescente pentru un singur an și de un bec CFL pentru aproape trei ani.

Lumini LED de vacanta

În timpul sărbătorilor, de obicei avem mult mai multe corpuri de iluminat deschise și aprinse decât am avea în orice altă perioadă a anului. Acestea fiind spuse, este important pentru multe familii să găsească lumini de sărbători care să nu coste la fel de mult ca omologii lor tradiționali.

Corpurile de iluminat cu LED-uri de sărbători sunt o soluție perfectă. Știați că un șir standard de lumini cu 125 de becuri (la o medie de 4 wați fiecare) costă 25,13 USD? Pe de altă parte, pentru aceeași perioadă de timp, luminile LED de vacanță cu 280 de becuri costă doar 0,56 USD pentru a funcționa și necesită doar 0,04 wați de electricitate.

Pe scurt, există o mulțime de modalități de a economisi bani trecând la becuri LED și corpuri de iluminat LED. Ele produc aceeași cantitate de lumină, folosind mai puțin de jumătate din electricitate și astfel costă o fracțiune din prețul de funcționare. În plus, cine nu vrea să economisească un pic de bani?