Trandafirii sunt una dintre cele mai renumite flori din lume. Există peste mii de tipuri diferite de trandafiri. Aceștia vin în multe culori și mărimi și au o gamă largă de parfumuri. Îi puteți cultiva în grădină sau îi puteți folosi pentru a vă decora casa sau biroul.

Cele mai comune tipuri de trandafiri sunt teahibrid și floribundas. Tufele de trandafiri teahibrizi pot crește până la 3 metri înălțime, așa că este posibil să doriți să le țineți în frâu construind un gard în jurul lor sau plantându-i lângă un perete sau un gard unde vor fi ținuți în frâu.

Trandafirii sunt cel mai bine crescuți în plin soare, dar tolerează și umbra parțială. Plantați-i într-un sol care se drenează bine, dar nu-l lăsați să se usuce prea mult între momentele de udare, deoarece acest lucru poate stresa planta și o poate face să dezvolte probleme cu ciuperci, cum ar fi otrăvirea, care poate duce la apariția de pete negre pe frunze sau pe tulpini, dacă este lăsată necontrolată prea mult timp!

Atunci când alegeți ce tip de butași de trandafir doriți să achiziționați de la un magazin online, asigurați-vă că este și un trandafir teahibrid printre ei

Trandafirii hibrizi sunt regii grădinilor. Ei vin într-o mare varietate de culori, forme și dimensiuni – și sunt, de asemenea, cunoscuți pentru durata lungă de înflorire. Acest hibrid a fost deosebit de popular în ultimii ani, deoarece grădinarii caută o modalitate de a încorpora mai multă culoare în peisajele de acasă.

Trandafirul teahibrid este unul dintre cele mai populare soiuri de pe piață în prezent. Este cunoscut pentru gama sa largă de culori și pentru capacitatea sa de a rezista la temperaturi mai scăzute decât mulți alți hibrizi. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă locuiți într-o zonă cu ierni mai reci, puteți cultiva această plantă frumoasă în afara casei dumneavoastră!

Acești trandafirii sunt, de asemenea, cunoscuți pentru longevitatea lor: pot rezista până la trei săptămâni înainte de a avea nevoie de tăiere de flori moarte (care este atunci când îndepărtezi orice flori moarte de pe plantă). Acest lucru îi face să fie perfecți pentru oricine caută ceva care va necesita o întreținere minimă, adăugând în același timp multă frumusețe spațiului lor.

Recomandarile Famous Roses

Trandafirul Jubile Papa Meilland

Acesta a fost creat în Franța de către Meilland Richardier și este un trandafir spectaculos cu flori mari care iese în evidență prin plenitudinea formelor, parfumul puternic și prin culoarea bogată de un roșu catifelat, cu reflexii negre-albastrui. Este o plantă elegantă și viguroasă, cu frunzișul amplu ce va da o notă de romantism grădinii tale. La maturitate, atinge înalțimea de 1m, iar florile sale extrem de delicate cu 30-35 de petale îți vor încanta privirea pe toată perioada sezonului. Un trandafir cu adevarat excepțional care nu ar trebui să lipsească din nicio gradină. Recomandat pentru flori tăiate în vază și aranjamente florale.

Trandafirul Julio Iglesias

Casa Meilland Richardier s-a gândit să creeze un astfel de trandafir pe care sa-l dedice unuia dintre cei mai speciali interpreți de muzică de dragoste din toate timpurile. Trandafirul Julio Iglesias are o culoare originală, crem, cu numeroase striații de roșu închis, dar și un parfum puternic cu note de citrice și verbenă. Altfel spus, atunci când este înflorit, strălucește. Poate de aceea, Julio Iglesias este una dintre cele mai de succes creații Meilland. La maturitate planta poate atinge înălțimi de până la 1m. Recomandat pentru flori tăiate în vază și aranjamente florale.