Administrarea asociațiilor de proprietari intră într-o etapă nouă cu ajutorul firmelor specializate în administrarea blocurilor. Avantajele pe care le obții atunci când apelezi la o astfel de firmă sunt date de garanție, reducerea considerabilă a cheltuielilor pentru administrare, servicii e contabilitate specializate, casierie, ajutor în momentul în care se înființează o asociație e proprietari, intervenții atunci când este nevoie și chiar servicii de curățenie.

Prin urmare, dacă te întrebi de ce ar trebui să apelezi la o firmă de administrare blocuri și ce îți poate oferi aceasta, noi îți explicăm în cele ce urmează tot ce trebuie să știi.

Cu ajutorul unei astfel de firme se vor reduce considerabil cheltuielile

Proprietarii au posibilitatea de a alege pachetul care le convine cel mai mult. Costurile sunt diferite și cu cât sunt mai multe apartamente într-un bloc sau într-un complex de blocuri, cu atât prețurile vor fi mai mici. Firmele au și polițe de asigurare, care pot să acopere eventualele pagube, în momentul în care acestea nu au fost făcute intenționat. Firmele percep costuri mult mai mici motiv pentru care și proprietarii vor plăti mai puțin.

Proprietarii beneficiază de ajutor pe tot parcursul anului

În momentul în care administrarea este făcută e o firmă, aceasta va fi prezentă tot timpul anului pentru a rezolva tot felul de probleme ce pot apărea la sociații, în timp ce un administrator poate pleca în concedii, moment în care nu va fi prezent atunci când sunt probleme, de fiecare dată. Este mult mai greu pentru un administrator de asociație să se întoarcă acasă, deci va fi mai ușor să rezolvi problemele apelând la o firmă.

Firmele care se ocupă de administrare gestionează și reparațiile minore

Atunci când o problemă mică apare, este ideal să fie remediată la timp, astfel încât să se rezolve rapid toate problemele, înainte de a se acutiza și de a deveni mai costisitoare. Nu este deloc greu să obții rezultate bune atunci când lucrezi cu specialiști, iar firmele își vor face foarte bine treaba în sensul acesta. Astfel, atunci când apare o problemă ce poate fi rezolvată pe loc, firmele se vor implica pentru a o remedia.

O firmă de administrare asigură și serviciile de contabilitate

Un alt avantaj este faptul că o firmă care se ocupă de administrarea clădirilor va asigura și serviciile de contabilitate, cu ajutorul experților contabili, astfel încât să nu apară probleme. Uneori, atunci când anumite documente nu sunt depuse la timp, există riscul de a fi plătite amenzi și acestea vor fi luate tot din banii proprietarilor. Cu ajutorul unei firme de administrare blocuri, aceasta problemă dispare sau va fi în responsabilitatea firmei.

Firmele de administrare oferă ajutor pentru înființarea asociației de proprietari

Pentru a înființa o asociație de proprietari, va trebui ca o persoană specializată în acest sens să se ocupe de toate formalitățile. Totul, de la scrierea documentelor și până la depunerea acestora și obținerea acordului de funcționare, necesită drumuri, experiență și pricepere, motiv pentru care, un astfel de ajutor se va dovedi o soluție foarte bună, care va degreva administratorul asociației de proprietari de foarte multe sarcini.

Lucrări de mentenanță și curățenie

Firmele care se ocupă de administrare blocuri, asigură și servicii de curățenie și mentenanță, astfel încât să nu mai fie necesar să se angajeze individual o persoană pentru întreținerea scărilor de bloc. Acest lucru duce tot la costuri mai mici pentru proprietari. În felul acesta, scările de bloc vor arăta perfect în timp ce proprietarii nu mai trebuie să își facă griji în sensul acesta.

Toate aceste servicii sunt implementate profesional, de firme specializate, care au experiență în domeniu, acesta fiind de altfel și motivul pentru care tot mai multe persoane apelează la firme de administrare în prezent. Cu ajutorul unei astfel de firme, locatarii blocurilor nu se vor mai lovi de clasicele probleme pe care le aveau atunci când lucrau doar cu asociația de proprietari.