Îndepărtarea părului în exces de pe anumite porțiuni ale corpului, folosind în acest scop ceara de epilat reprezintă una dintre cele mai populare alegeri. Cu toate acestea, există și unele voci care sunt de părere că această metodă ar trebui evitată pe perioada sezonul estival, deoarece acum pielea este mult mai sensibilă și în acest fel ești mult mai predispus la iritații și alte neplăceri cutanate. Recomandarea specialiștilor este să nu dai importanță acestor păreri, și să recurgi în continuare la ea, doar că trebuie să fii ceva mai atentă la unele aspecte.

 

Pielea trebuie să fie sănătoasă

 

Înainte de a programa o ședință de epilat cu ceară la salonul de cosmetică sau chiar acasă, verifică starea în care se află pielea ta. Dacă ai parte de tăieturi, iritații, acne, mai bine renunță la acest gând, și vezi ce poți să faci pentru ca acestea să se vindece mai repede. Altfel spus, pentru cele mai bune rezultate, folosirea de ceară de epilat trebuie făcută doar pe o piele sănătoasă. De asemenea, este interzisă expunerea la razele ultra violete înainte și după epilatul cu ceară. Și da, recomandarea este valabilă chiar și când vine vorba despre ceara unica folosinta, tradițională sau oricare alta.

 

Exfoliază și totul va fi mult mai simplu

 

Una dintre cele mai frecvente greșeli, iar omiterea acestei etape nu aduce după sine o epilare mai eficientă, așa cum în mod eronat ai putea crede. Astfel, cu atât mai mult pe perioada verii, înainte de epilarea cu ceară, este nevoie de o exfoliere făcută în mod corect. Și nu, smulgerea părului cu ajutorul cerii nu înseamnă că ai și exfoliat, da?

Cu ajutorul acestui procedeu simplu, reușești să îndepărtezi în mod eficient celulele moarte de la suprafața pielii, dar scoți la suprafață și firele de păr crescute pe sub piele. Nu exfolia chiar înainte de ședința de epilat, ci cu 24, chiar 48 de ore înainte.

 

Ce scrub să folosesc

 

Să știi că exfolierea nu este deloc atât de simplă pe cât pare. Trebuie să ții cont de mai multe aspecte, și ți le prezentăm și noi. Astfel, nu toate scruburile, chiar și cele naturale, se pretează să fie folosite de fiecare dintre noi. Pielea noastră este diferită, așa și scruburile utilizate nu vor fi la fel. Dacă ai pielea uscată, scruburile grase și cremoase sunt perfecte. În acest scop, uleiurile esențiale, untul de shea și ovăzul reprezintă alegerile cele mai bune și către care ți-ai putea îndrepta atenția. În afară de faptul că își îndeplinesc de minune misiunea, oferă un plus de hidratare pentru pielea uscată, și din acest motiv și epilarea este mai eficientă.

În schimb, formulele de scrub sub formă de gel sunt perfecte pentru cei sau cele cu tenul gras, pentru că granulelele lor exfoliante sunt mult mai fine. Optează pentru cele care conțin printre ingredient ceai verde, castraveți, acid salicilic sau mentă, care sunt perfecte în acest caz.

 

Mănuși și perii uscate

 

De regulă, mănușile și periile uscate sunt accesoriile care nu lipsesc atunci când vine vorba despre o bună exfoliere. Totuși, acestea ar trebui evitate dacă ai pielea mai sensibilă și predispusă la iritații.

 

Produse după epilat

 

Pentru perioada de după epilat, nu trebuie să uiți că este nevoie să folosești produse cu efect hidratant, care vor îndepărta reziduurile de ceară, dar vor ajuta și pielea să își revină mai repede, fără înroșire sau iritații. Ai grijă doar să nu exagerezi cu ele, pentru că în acest caz efectul lor va fi exact cel pe care nu ți-l dorești. Bucură-te de o vară frumoasă, cu multe vizite la plajă sau la piscină, dar nu uita nici cum trebuie să te epilezi acum!