Milkshake-urile sunt la modă pentru copii. Băutura cu fructe și lapte are un gust deosebit de bun, proaspăt preparat. De aceea, îți arătăm cum poți face singură această băutură delicioasă rapid și ușor. Cu sfaturile și rețetele de milkshake-uri pentru copii, copilul tău va deveni un adevărat fan al fructelor, însă pentru a face aceste băuturi, ai nevoie de accesorii bar, pe care le poți cumpăra din magazinul online bfdriks.ro.

Milkshake-urile trezesc entuziasmul pentru fructe și legume

Fructele și legumele conțin multe vitamine și minerale importante de care au nevoie copiii pe măsură ce cresc. Cu rețetele grozave, poți emoționa majoritatea copiilor. Adesea, doar culoarea, forma sau chiar senzația sunt cele care îi atrag pe copii. Verde este uh, roșu este delicios. Pielița de piersică arată ciudat, iar para pare ciudată. Și mama nici nu trebuie să vină cu un avocado. Astăzi mărul roșu este delicios, mâine doar cel galben va avea un gust bun. Copiii își schimbă gusturile aproape în fiecare zi. Micuțului tău s-ar putea să nu-i placă merele sau perele în forma lor originală, dar într-un milkshake pot arăta complet diferit. Spre deosebire de suc, întregul fruct, inclusiv pulpa și fibrele, sunt procesate.

Milkshake-urile colorate sunt adevărate bombe de vitamine

Roșu, galben sau verde? Aspectul joacă un rol important pentru cei mici atunci când mănâncă. Cu ingredientele potrivite poți pregăti un milkshake în culoarea preferată a copilului tău. Dacă îi place roz sau roșu, atunci ar trebui să domine fructele roșii. Dacă preferă culoarea galbenă, poți folosi ingrediente precum banane, portocale, fructul pasiunii. Proporția de kiwi, avocado sau alte fructe verzi este mai mare în milkshake-urile verzi. Așa că micuțul tău primește o porție completă de vitamine de băut. Desigur, fructele conțin și o cantitate relativ mare de fructoză. Prin urmare, un pahar de milkshake la micul dejun sau după-amiaza aduce deja o mare contribuție la nevoia zilnică de fructe și legume. Cantitatea recomandată de fructe și legume pe zi este de 5 porții (3 porții de legume și 2 porții de fructe).

Milkshake cu căpșuni

Pentru a face un milkshake cu căpșuni, ai nevoie în primul rând de accesorii bar, cum ar fi un pahar de policarbonat sau oțel inoxidabil de 0,5 l, o cană pentru blender, sticle și căni cu dop pentru depozitare și multe alte accesorii. Pentru  a prepara milkshake-ul ai nevoie de 250 de grame de căpșuni, 500 ml lapte rece, miere sau zahăr. Se pun căpșunile tocate în blender, împreună cu 2 căni de lapte. Se adaugă 3 linguri de miere sau zahăr și apoi amesteci până la omogenizare.

Dacă în loc de căpșuni adaugi fructe de pădure, banane sau alte fructe, milkshake-ul va avea un alt gust. La final poți orna cu sos de fructe.

Milkshake cu ciocolată

Se pun în blender 500 ml lapte rece, se adaugă 2 lingurițe de cacao, 1-2 linguri de zahăr si apoi se mixează până la omogenizare. Poți orna cu ciocolată rasă, bomboane ornamente de ciocolată sau cu sos de ciocolată etc.