Trandafirii sunt o alegere populară pentru orice decor și scop. Nu există nicio îndoială că florile proaspete sunt frumoase și au un miros plăcut, dar problema lor este că nu rezistă atât de mult precum trandafirii criogenați. În acest articol, vom vorbi despre diferențele dintre aceste două tipuri de flori, criogenate și proaspete, și te vom ajuta să-ți dai seama ce să alegi pentru nunta ta sau orice alt eveniment special din viața ta.

Ce sunt trandafirii criogenați și cum îi îngrijești?

Primul lucru pe care trebuie să-l știi despre trandafirii criogenați este faptul că aceștia nu sunt trandafiri în adevăratul sens al cuvântului. Trandafirii criogenați sunt flori create printr-o tehnică ce implică scufundarea trandafirilor în azot lichefiat. Acesta este motivul pentru care aceste flori rămân proaspete atât de mult timp! Rezultatul final este o floare uluitoare, perfectă pentru orice eveniment sau ocazie.

Există multe opțiuni din care poți alege când vine vorba de flori speciale, iar una dintre cele mai populare alegeri este un trandafir criogenat. Acest tip de trandafir provine dintr-un mediu controlat, ce îi asigură prospețimea și frumusețea pentru un timp îndelungat. Dacă îți dorești flori care să reziste aproape la nesfârșit, atunci trandafirii criogenați sunt cea mai bună opțiune.

Este foarte important să păstrezi trandafirii criogenați într-un mediu răcoros, în care temperatura nu scade sub 4 – 10 grade Celsius. Dacă este prea frig în camera în care sunt depozitați, poți așeza trandafirii în apropierea unei ferestre, unde pot primi lumină naturală. Nu pune trandafirii în apă timp de cel puțin 24 de ore după ce i-ai adus acasă, deoarece acest lucru le poate deteriora petalele.

Care este diferența între trandafirii criogenați și trandafirii proaspeți?

Trandafirii criogenați sunt un mod minunat de a adăuga o notă specială de decorurilor tale. Ei adaugă ambientului un plus de romantism și eleganță. Deși nu au parfumul pe care îl au florile proaspete, multă lume îi alege pentru că rezistă mult timp și arată atât de diferit de orice găsești într-o florărie clasică.

Trandafirii proaspeți sunt alegerea perfectă pentru o nuntă, de exemplu, deoarece adaugă o notă atât de minunată și naturală oricărui aranjament. Pur și simplu au un miros intens și o culoare mai strălucitoare, care nu se estompează atât de repede, spre deosebire de trandafirii criogenați care au fost înghețați și, practic, readuși la viață. Acest lucru se datorează faptului că substanțele chimice naturale dintr-un trandafir proaspăt sunt mai puternice și, astfel, aceștia sunt mai puțin pretențioși și necesită mai puțină îngrijire și întreținere decât trandafirii criogenați. Dacă esti una dintre acele persoane care își doreste ca aranjamentele sale de nuntă să arate cât mai natural, atunci alegerea trandafirilor proaspeți este cea mai bună alternativă pentru tine.

Trandafirii criogenați sunt, însă, o soluție mai economică când vine vorba de flori deoarece sunt mai puțin costisitori decât trandafirii proaspeți și își mențin aspectul un timp mai îndelungat. Trandafirii criogenați pot dura în medie trei până la șase luni, iar trandafirii proaspeți pot rezista una până la două săptămâni. Însă, atunci când pui în balanță aspectul, pe termen scurt florile proaspete sunt mai recomandate, datorită parfumului lor și al aspectului natural.

Indiferent de ce vei alege în materie de trandafiri pentru evenimentul special din viața ta sau pur și simplu pentru a face o bucurie cuiva drag, sigur vei face o alegere reușită!