Problemele de sanatate la nivelul anumitor organe pot crea stari de disconfort si foarte multa ingrijorare, indiferent de varsta pe care o ai si de locul in are te afli. Mai ales problemele la nivelul urechii, nasului si gatului sunt greu de ignorat si daca nu se intervine la timp, acestea pot crea complicatii pe termen lung.

Cel mai usor mod de a reduce orice risc si de a te afla pe maini sigure este sa aplelezi la o clinica ORL.

ORL sau otorinolaringologia, este ramura medicinii dedicate afectiunilor urechii, nasului si gatului, precum si a cailor respiratorii superioare si a sinusurilor. Aceasta latura a medicinii a fost foarte mult timp tratata sub domeniul medicii interne si doar de cateva decenii a devenit un domeniu separate tratat intr-o clinica ORL de catre un medic specializat in ORL.

Un medic specialist ORL poate identifica si trata afectiuni precum, sinuzita, rinita alergica sau polipii nazali la nivelul nasului, perforatia de sept nazal, precum si deviatia de sept. Totodata, medicul specialist ORL trateaza afectiunile de la nivelul gatului, de tipul laringitei, faringitei, oreionului sau chiar si amigdalita si poate identifica orice malformatie in urma unui consult.

Fiind un domeniu care devine din ce in ce mai vast si in care se fac din ce in ce mai des cercetari, otorinolaringologia face din ce in ce mai multe progrese. La ora actuala, intr-o clinica ORL Bucuresti se trateaza si efectueaza operatii si la nivelul urechilor, corectand diverse probleme de tipul dopurilor de sulf, leziunile la nivelul urechilor sau se poate trata chiar si eustachita.

Pentru ca exista o legatura foarte stransa intre bolile nasului, ale gatului si urechilor, in cadrul unui consult ORL se vor analiza toate aceste parti ale corpului, fiind astfel unul holistic si detaliat. Este foarte important ca medicul sa fie constient de toate detaliile legate de istoricul pacientului, traumele de care acesta sufera si orice alte afectiuni pe care le mai prezinta. Medicul trebuie sa cunoasca toate simptomele pe care pacientul le prezinta si daca acesta urmeaza diverse tratamente la ora actuala sau este fumator.

De obicei se incepe cu o discutie legata de toate aceste aspecte, urmand ca dupa aceea sa se continue cu un consult clinic. Dupa efectuarea consultului clinic, se va continua cu un examen clinic, in cadrul caruia, se va examina pe rand, gatul, nasul si urechile. Acest pas este necesar pentru ca medicul specialist sa vada situatia organelor si sa isi noteze propriile observatii.

Cele trei examene se efectueaza de pe un scaun pivotant, care il va ajuta pe medic sa observe toate detaliile cu precizie.

Daca ti se intampla sa ai des probleme la nivelul nasului, cel mai bine este apelezi la o clinica ORL si sa soliciti un diagnostic. Uneori poate fi o simpla raceala, alteori poate fi un semn ca starea ta de sanatate este in pericol, iar sistemul tau imunitar a slabit.

Exista boli care sunt specifice varstei, altele sezoniere, insa doar un medic specialist te poate ajuta sa iti recapeti sanatatea si sa fii plin de viata din nou.

Daca suferi de anumite afectiuni, pe langa examenul nasului, gurii si gatului si urechilor, poti solicita si investigatii si analize ORL avansate, care vor oferi mai multe informatii despre starea de sanatate a organelor tale. Printre aceste examene se numara: endoscopia nazala, laringoscopia si timpanografia.

Daca te-ar interesa sa te programezi la un control ORL Bucuresti, te asteptam la Clinica ORL Bucuresti Zone Medical Estet unde Dr. Mirela Turcu, medic specialist otorinolaringologie si echipa sa te vor ajuta sa iti recapeti starea de sanatate si sa scapi de orice fel de durere sau disconfort.