Colecțiile de încălțăminte erau destul de limitate pentru sezonul mai rece al anului, inclusiv pentru lunile de primăvară, dar în prezent sunt din ce în ce mai cuprinzătoare. Asta înseamnă că putem aborda ținute vestimentare mai variate, mai pline de farmec și care ne reflectă personalitatea. De la cizme cu toc înalt, botine și până la ghete în culori neconvenționale, primăvara nu mai este acel anotimp problematic când vine vorba de încălțăminte. Dacă până acum cizmele și ghetele nu erau prezente în colecțiile de încălțăminte pentru primăvară, iată că în anul 2022 aceste opțiuni par să le predomine pe celelalte, ceea ce este o veste bună, mai ales că primăvara este caracterizată de vreme schimbătoare.

Mai multe branduri ca niciodată au inclus în colecțiile lor cizme și ghete, unele modele mai confortabile și mai călduroase ca altele, în timp ce alte modele impresionează prin frumusețea lor. Deși moda nu a progresat la fel de repede ca de obicei în ultimele sezoane, anul 2022 marchează o schimbare distinctă în ceea ce privește tendințele, în special încălțămintea de primăvară. Caracterul practic și confortul joacă în continuare un rol integral în design, dar se pare că designerii au redescoperit bucuria de a crea încălțăminte spectaculoasă, cu tocuri subțiri, ornamente fanteziste și detalii metalice.

Iată 6 opțiuni de încălțăminte care vor reprezenta tendințele primăverii 2022:

Cizme cu tocuri stiletto

Cizmele practice au reprezentat tendința obișnuită în ultimele sezoane, dar designerii s-au gândit să îmbrățișeze tocurile stiletto pentru primăvara anului 2022. Cizmele cu tocuri stiletto în culori atrăgătoare și cu texturi fascinante arată fabulos, dar cu siguranță, nu vor fi cele mai confortabile cizme pe care le veți purta. Deși nu sunt recomandate pentru ținute de zi cu zi, atunci când aveți planificată o ieșire de o seară, cu siguranță veți reuși să impresionați.

Cizme cu ornamente

Această tendință este ceva mai ofertantă, deoarece cizmele prevăzute cu ornamente vin în diverse modele atât cu toc, talpă înaltă, cât și cu talpă joasă. Ornamentele și detaliile fanteziste vor fi esențiale în 2022, iar încălțămintea de primăvară decorată va fi o completare excelentă la o varietate de ținute vestimentare. Pentru versatilitate maximă, optați pentru cizme cu talpă plată, iar pentru ocazii speciale, vă puteți baza pe o pereche de cizme cu toc înalt.

Cizme cu platformă

Talpa cu platformă este una dintre cele mai mari tendințe ale anului 2022 și nu se va rezuma doar la cizme, ghete și botine de primăvară, ci se va extinde la o varietate de opțiuni de încălțăminte, de la pantofi, la adidași, sandale și chiar și mocasini. Încălțămintea cu platformă oferă ceva mai mult confort în comparație cu încălțămintea cu toc și deja există opțiuni excelente la prețuri destul de accesibile.

Ghete cu talpă groasă

Un exemplu foarte potrivit este acest model de ghete damă verde, care se află undeva între ghetele obișnuite și bocanci. Dacă bocancii și ghetele tradiționale au dominat ultimii câțiva ani, acest model de ghete cu talpa mai groasă va prelua conducerea în 2022. Amintesc foarte mult de ceea ce se purta în anii ’90, doar că în prezent pot fi purtate la blugi în culoare contrastantă, dar și la rochii.

Cizme cu vârf ascuțit și toc sculptural

Tocurile se află în centrul atenției în anul 2022, designerii propunând modele neobișnuite de încălțăminte cu tocuri adesea sculpturale. Cizmele cu vârf ascuțit sunt esențiale, rămânând doar să optați asupra unui model de toc. Alegeți forme cilindrice pentru o ținută elegantă, tocuri unghiulare pentru a fi o apariție spectaculoasă sau tocuri clepsidră dacă sunteți adepte ale minimalismului.

Nu în ultimul rând, pantofii metalici s-au hotărât să ne recucerească, majoritatea designerilor incluzând în colecțiile lor de încălțăminte pantofi cu finisaj metalic, în special argintiu. Optați pentru încălțăminte din piele tratată sau măcar pentru încălțăminte cu ornamente metalice.