Brazilia este o țară situată în America de Sud și este a cincea țară ca mărime din lume. Limba oficială a Braziliei este portugheza. Unele dintre atracțiile pe care Brazilia le are de oferit sunt pădurea tropicală amazoniană, Rio de Janeiro și Cascada Iguazu. Brazilia este o țară cu multe de oferit și cu siguranță merită vizitată măcar o dată în viață.

De ce Brazilia ar trebui să fie pe lista ta?

Brazilia ar trebui să fie pe lista dvs. de locuri de vizitat din mai multe motive. În primul rând, Brazilia găzduiește o gamă variată de oameni și culturi. Puteți găsi totul, de la arhitectura tradițională portugheză până la artă și muzică afro-braziliană. În al doilea rând, Brazilia este o țară a contrastelor. Puteți experimenta agitația unui oraș mare precum Rio de Janeiro sau liniștea pădurii tropicale amazoniene. În al treilea rând, Brazilia este un loc minunat pentru a te bucura de în aer liber. De la plajele din nord-est la traseele de drumeții din sud, există o mulțime de modalități de a vă bucura de frumusețea naturală a acestei țări. Așadar, de ce să nu rezervi cazare Brazilia? Nu vei regreta!

Cea mai mare pădure tropicală din lume

Pădurea tropicală amazoniană este cea mai mare pădure tropicală din lume, acoperind peste cinci milioane de kilometri pătrați. Acesta găzduiește o varietate incredibilă de plante și animale, inclusiv peste 2.000 de specii de copaci și peste 1.000 de specii de mamifere.

Amazonul este unul dintre cele mai importante ecosisteme de pe Pământ și este amenințat de defrișări și schimbări climatice.

Rio de Janeiro: casa celebrului Carnaval

Rio de Janeiro este cunoscută pentru sărbătoarea sa plină de viață și plină de culoare. Evenimentul atrage turiști din întreaga lume care vin să experimenteze festivitățile. Carnavalul de la Rio este un moment în care oamenii se desprind și se bucură de ei înșiși. Atmosfera de petrecere este contagioasă, iar sărbătorile durează zile întregi. Dacă sunteți în căutarea unei destinații de călătorie unică și interesantă, atunci Rio de Janeiro ar trebui să fie în fruntea listei dvs.

Salvador da Bahia: un amestec al culturii africane și braziliene

Salvador da Bahia este un amestec de cultura africană și braziliană. Orașul este cunoscut pentru muzică, mâncare și dans. Salvador este capitala statului Bahia și este situat pe coasta de nord-est a Braziliei. Orașul a fost fondat în 1549 de portughezi.

Orașul are o climă tropicală, cu temperaturi medii cuprinse între 22-28 grade Celsius (71-82 grade Fahrenheit). Salvador este o destinație turistică populară datorită plajelor, pădurilor tropicale și arhitecturii coloniale. Orașul găzduiește, de asemenea, multe festivaluri afro-braziliene, cum ar fi Carnavalul și Festivalul Sfântului Ioan.

São Paulo: cel mai mare oraș din Brazilia

Există un motiv bun pentru care São Paulo este adesea numit „orașul contrastelor”. Cea mai mare metropolă din Brazilia găzduiește mai mult de 11 milioane de oameni și este un amestec de culturi, bucătării și arhitectură. Puteți găsi totul, de la restaurante de ultimă generație și magazine de lux până la vânzători stradali de mâncare și piețe pline de viață în aer liber.

São Paulo este, de asemenea, un oraș al spațiului verde. Pe lângă întinsul Parc Ibirapuera, care găzduiește concerte și festivaluri pe tot parcursul anului, există alte aproape 200 de parcuri presărate în tot orașul. Și pentru cei cărora le place să facă cumpărături, São Paulo vă oferă peste 50 de mall-uri!

Pantanal: cea mai mare zonă umedă din lume

Pantanalul este o zonă alcătuită dintr-o varietate de regiuni de câmpii inundate și se întinde pe o suprafață de aproximativ 140.000 de kilometri pătrați. Regiunea este situată în Brazilia și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pantanalul găzduiește o bogată diversitate de animale sălbatice, inclusiv mamifere, reptile, amfibieni, pești și păsări. Zona este, de asemenea, cunoscută pentru apele sale curate, care sunt perfecte pentru înot, canotaj și pescuit.

Brazilia este o țară care îți va capta inima. Din momentul în care ajungi, vei fi fermecat de cultura vibrantă, oamenii prietenoși și frumusețea naturală uimitoare.