Când e vorba de bãut  în timpul sarcinii, e bine sã fii preacautã. Mai multe feluri de ceaiuri de plante sunt sãnãtoase, dar nu putem şti cu exactitate efectul pe care il au asupra mamei si fătului.

Sunt plante care au propietãţi medicale periculoase atât pentru mamã, cât şi plentru bebeluş, mai ales dacã este consumat în doze mari.

Haideţi sã vedem de ce doctorii recomandã evitarea ceaiurilor:

– Consumând o cantitate mare de ceai pot aparea probleme de sãnãtate atât pentru tine cât şi pentru dezvoltarea bebeluşului (dacã alegi sã bei ceaiuri de plante consultã doctorul înainte pentru a te asigura dacã este sãnãtos pentru tine şi pentru bebeluş)

– Cofeina trece de placenta şi ajunge la bebeluşul care este în curs de dezvoltare, iar bebeluşul nu poate metaboliza cafeina ca un adult

– Cu cât o femeie însãrcinata consumã mai puţinã cofeinã, cu atât mai bine pentru sarcina.

Sunt ceaiuri din mentă şi cimbru care sunt sãnãtoase dacã sunt consumate ocazional deoarece constituie o sursã de nutrienţi precum calciu, magneziu, fier şi hrãnesc corpul în timpul sarcinii prin conţinutul de antioxidanţi şi vitamina C, care ajutã la scãderea anxietãţii şi a nivelului de stres, reduce simptomele de dimineaţã şi pregãteşte uterul pentru travaliu.

Încercaţi sã nu consumaţi acelaş fel de ceai în fiecare zi deoarece conţine aceleaşi plante chimice care sunt folosite în medicamentele pe bazã de plante, deci încercaţi diferite sortimente.