Vara este sezonul cel mai solicitant pentru mașina dumneavoastră, tocmai fiindcă este și sezonul vacanțelor. Fie că veți pleca la mare, fie că veți merge pe drumuri de munte, accidentate și pretabile pentru un stil sport dar prudent de conducere, este important să aveți anvelopele potrivite pentru mașină.

Bineînțeles, că vara sunt cele mai fiabile anvelopele de vară, tocmai fiindcă acestea sunt adaptate temperaturilor ridicate de pe asfalt și se pliază perfect pe terenurile accidentate natural.

Montați din vreme cauciucuri de vară pe mașină, verificați-le presiunea și căpăcelele ventilelor, astfel încât în momentul în care plecați la drum să puteți fi liniștit/ă. Consultați din timp ofertele Vadrexim, aici găsiți cauciucuri de vară atât noi, de la mai multe companii și sub mai multe branduri, cât și cauciucuri de vară reșapate.

Montajul poate fi facut la momentul achiziției dacă vă echipați mașina de la depozitul de profil Vadrexim, iar în cazul comenzilor, livrarea este, de asemenea, gratuită. La cauciucurile noi avei garanție de trei ani, iar la cele reșapate de doi ani. Consultați întreaga oferă printr-un simplu click pe site-ul dedicate: www.vadrexim.ro.

Alegeți și în funcție de felul în care oamenii se gândesc la bugetul vostru și, chiar dacă dispuneți de suficienți bani, este normal să plătiți prețul corect. Nu faceți rabat de la calitate și țineți cont, întotdeauna, de dimesiunile cauciucurilor inscripționate pe celea din fabrică sau, din cartea tehnică.

Faceți presiunea la nivelul cerut de mașină. Atenție, la unele autoturisme, presiunea cerută este inscripționată în carte, însă la cele mai multe se află pe unul dintre stâlpi, de regulă pe stâlpul din partea șoferului. În cazul în care nu se impune, nu exagerați cu presiunea în cazul cauciucurilor de vară. Pneurile au și ele gradul lor de rezistență și de uzură, iar la temperature caniculare nu este exclus să necesite un plus de atenție.

În niciun caz, nu este recomandat să circulați cu mașina echipată cu cauciucuri de vară în timpul sezonului rece. Sunt mai multe motive pentru care nu se recomandă acest fapt: o dată, este posibil să aveți probleme în ceea ce privește eficiența frânării pe carosabil umed, alunecos, cu mâzgă sau, și mai rău, cu polei sau gheață; a doua oară, fiindcă sunteți pasibil de amendă dacă vă oprește poliția sau dacă sunteți implicat într-un eveniment rutier nedorit.

Vrei să citești mai multe despre anvelopele potrivite mașinii tale, poți afla de aici noutăți privind anvelopele sau chiar și alte lucruri interesante privind anvelopele auto.