Pestele in general este un aliment important datorita aportului de vitamine si minerale pe care ti le ofera. Plecand de la retete traditionale poti alege sa consumi pestele sub diferite forme.

Daca doresti sa incerci gusturi speciale si rafinate, atunci este bine sa cunosti ca poti consuma scrumbie de Dunare afumata.

Scrumbie de Dunare afumata

Util este sa stii ca, scrumbia este un peste care face parte din familia clupeidelor. Specialistii recomanda sa consumi peste cu dimensiuni mici, deoarece contine mai putine toxine. In aceasta categorie regasesti si scrumbia, care are o dimensiune de maxim 45 cm si ajunge sa cantareasca pana la 1 kg. Despre acest peste trebuie sa stii ca este unul marin, care se gaseste in Marea Azov si Marea Neagra. Culoarea acestuia este verde-albastruie, cu laturi alb-argintii si luciu metalic. In functie de gustul tau poti alege sa consumi scrumbia pe gratar, afumata sau marinata.

Cum te poate ajuta scrumbia sa mentii un nivel optim de sanatate?

Scrumbia este considerat un aliment benefic deoarece, daca alegi sa-l consumi in mod regulat iti poate imbunatati sanatatea. Datorita continutului de acizi grasi Omega 3 activitatea creierului va fi imbunatatita, iar vitamina D iti poate intari sistemul osos. Alte avantaje ale consumului de scrumbie, sunt:

  • imbunatatirea tranzitului;
  • reducerea riscului de aparitie al bolilor cardiovasculare;
  • cresterea nivelului de colagen in organsim;
  • reducerea riscului de apartie al bolilor de tiroida;
  • scaderea si mentinerea nivelului optim de colesterol din organism;
  • imbunatatirea vederii;
  • este un aliment potrivit in curele de slabire – 100 de grame de scrumbie contine aproximativ 130 de calorii.

Cum se afuma o scrumbie?

Important este sa stii ca, tehnica de afumare a scrumbiei este o tehnica veche, utilizata din cele mai vechi timpuri si pana azi. Datorita afumarii, poti pastra pestele o perioada mai lunga de timp. Pe piata poti gasi acest aliment afumat prin doua procedee, astfel:

  • peste afumat la rece – prin acest proces, pestele este afumat la o temperatura negativa de pana la 43 de grade Celsius. In urma afumarii la rece, carnea pestelui va fi mai proaspata, frageda si moale;
  • peste afumat la cald – pestele afumat la cald este tinut la o temperatura de peste 82 grade Celsius. In comparatie cu pestele afumat la rece, vei observa ca cel afumat la cald are o textura a carnii mai tare.

Ce este necesar sa verifici daca alegi sa cumperi un peste preparat?

Daca timpul nu iti permite sa gatesti, atunci este important sa stii ca ai la dispozitie varianta de a cumpara acest aliment deja preparat. Pe piata gasesti diferite variante precum, peste marinat sau afumat. Mai mult, poti achizitiona chiar si salata de icre. Citeste eticheta si verifica ingredientele utilizate. Ai grija sa cumperi produse cu ingrediente naturale, astfel incat sa te bucuri cat mai mult de avantajele consumului de peste. De exemplu, o salata de icre trebuie sa contina: icre de peste, apa minerala, ulei si suc de lamaie. Orice alt ingredient poate fi de tipul conservantilor sau colorantilor. Mai mult, poti verifica daca produsul are ingrediente naturale si dupa termenul de valabilitate. In cazul icrelor, cu cat termenul este mai mic cu atat produsul este natural.

De unde poti cumpara produse naturale si de calitate?

Indiferent ca alegi sa mergi intr-un magazin sau alegi sa faci o comanda on-line, este important sa citesti eticheta produsului. Asigura-te ca produsele sunt in termenul de valabilitate si ca au continut de ingrediente naturale. Pe site-ul deltaica.ro vei gasi astfel de produse calitative si poti achizitiona scrumbie marinata, afumata, batog de peste sau salata de icre.

Date de contact:

E-mail: vanzari@deltaica.ro

Telefon: 0729.995.529